Heel Holland bakt 2015 boekreview

Als fan van het programma Heel Holland bakt heb ik vorig jaar 8 zondagavonden voor het scherm gezeten. Vaak met respect voor de gemaakte producten, maar ook heb ik wel eens heel hard gelachen om de puinhoop die ontstond. Neemt niet weg dat het ook afgelopen seizoen weer een reis was door het land van koekjes, gebak, spectakelstukken en hartige opdrachten.

Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat er ook na het derde seizoen een boek is veschenen met de titel Heel Holland bakt (Het nieuwe grote bakboek). Waar de boeken uit seizoen 1 en 2 nog vertalingen waren van de Engelse serie kwam er afgelopen seizoen eindelijk een boek uit met de recepten van de Nederlandse afleveringen. Bijna 290 pagina’s  gevuld met foto’s, baksels en recepten van de opdrachten gemaakt door de kandidaten. Daarnaast staan er ook nog vele handige tips in het boek van de juryleden Robèrt en Janny.

Ik kan niet anders zeggen dan dat het een prachtig boek is geworden. Met mooie paginagrote kleurenfoto’s en  duidelijke recepten en instrukties. Het boek begint met een voorwoord van beide juryleden Janny en Robèrt. Daarna wordt het een bakreis die gaat van cake via taart en taartjes, hartige baksels en koekjes, naar het laatste hoofdstuk dat gaat over baksels speciaal voor kinderen.

Het boek wordt afgesloten met de finaletaarten van Sarena en Martine met uiteindelijke winnaar Sarena (het zij nipt).

 

HHB-2-300x225 Boekreview: Heel Holland bakt

HHB-1-300x225 Boekreview: Heel Holland bakt

 

 

 

 

 

 

 

Wat ik jammer vind is dat de deelnemers niet echt in het boek voorkomen behalve dan als foto. Ik had het persoonlijk leuker gevonden om ook van hun iets meer te lezen. Hoe zij het seizoen hebben beleefd en wat hun ervaringen waren bijvoorbeeld.

Maar uiteindelijk is het een boek geworden dat de aanschaf zeker waard is. Bladerend door het boek komen de herinneringen aan Heel Holland bakt 2015 nog steeds naar boven.

 

Op naar Heel Holland bakt 2016. Helaas niet met Martine Bijl. Zij is nog niet voldoende hersteld om het programma ook in 2016 weer te presenteren. André van Duin zal als gast presentator de rol dit jaar van Martine overnemen.

 

HHB-4-300x225 Boekreview: Heel Holland bakt