Welkom

IMG_20150119_105833-150x150 Over mijWelkom op mijn site Bonn's Bakery. Op deze site vind je recepten, Tips en Tricks, Uitleg over producten voor het bakken, How-To's en nog veel meer. Tevens vind je hier mijn- of ingezonden creaties met natuurlijk zoveel mogelijk foto's! Ik wens je veel leesplezier.

Bonn’s BAKERY OP FB

Over mij van verleden tot heden…

kinkerstraat-150x150 Over mij

Kinkerstraat te Amsterdam tussen de J.P. Heyestraat en de Lootstraat

Ik ben geboren en getogen in de Kinkerstraat te Amsterdam boven de banketbakkerij van mijn ouders. Je zou dus kunnen zeggen dat het bakken er met de paplepel is ingegoten. Al op mijn zesde hielp ik mee in de bakkerij. Er werd destijds zaagsel op de tegelvloer gestrooid tegen het uitglijden en dat werd dagelijks ververst. Dus iedere dag na school veegde ik de vloer en strooide nieuw zaagsel. Echt meewerken in de bakkerij deed ik vanaf mijn dertiende als zaterdaghulp en iedere schoolvakantie. Ik begon zoals iedere loopjongen\knechtje met het vullen van slagroomsoesjes en het wegbrengen van bestellingen. En ondertussen leerde ik van mijn vader en het personeel geleidelijk aan de kneepjes van het banketbakkersvak. Het bakken van platen kapsel, het maken van taarten, leren opspuiten enzovoorts.

 

kinkerstraat339-150x150 Over mijToen mijn vader een aantal jaren later ziek werd ben ik van school afgegaan en ben ik voltijds als banketbakker aan de slag gegaan. Dit heb ik een paar jaar gedaan tot mijn ouders besloten de zaak te verkopen. Ik heb toen gekozen voor een carriëre buiten de banketbakkerij. Het bakken zelf heb ik echter nooit helemaal los kunnen laten. Ik miste vooral de periodes rond de feestdagen. De Pasen met zijn chocolade werk, de Sinterklaas met zijn marsepein stukwerk, de Kerst met zijn eigen banket en vooral Oud en Nieuw met zijn oliebollen en appelbeignets.

 

Ik ben sinds vorig jaar (na de aanschaf van een nieuwe oven) weer meer en meer gaan bakken en ik merkte aan de mensen om mij heen dat ze het lekker vonden wat ik maakte. En ook steeds vaker kreeg ik de vraag; Hoe heb je dat gemaakt?

Dus heb ik mijn andere hobby weer opgepakt, namelijk webdesign. Wat mooier om beide hobbies samen te voegen tot één geheel. En dit is het eindproduct. Nog lang niet af en altijd voor verbetering vatbaar..

Ik wens jullie veel plezier op mijn website en bak er wat moois van…

Bonno