Amandel-Kokos cake

Een recept dat ik al jaren had opgeslagen maar nog nooit heb gemaakt was deze van een Amandel-Kokos cake. En daar ik alle ingrediënten voor dit recept juist weer in grote hoeveelheden had ingeslagen was dit het moment om deze eens te maken. Maar ik zou Bonno niet zijn als ik mij aan de letter van het recept zou houden… Ik heb in dit recept Amaretto di Saronno en rum toegevoegd. Want denk ik aan kokos denk ik aan rum.. Tevens heb ik de hoeveelheid suiker verminderd. Doordat de Amaretto ook al zoet is van zichzelf zou het te zoet worden. En het resultaat valt niet tegen. De cake is knapperig aan de bovenzijde en iets vochtig binnenin. Precies zoals het hoort bij een cake met kokos. Zeker een aanrader om eens te maken. Hier thuis gaat deze op het “nogmaals” lijstje…

 

 

 

amandel-kokos-cake-150x150 Amandel-Kokos cake
Amandel-Kokos cake
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Print Recept
Dit recept is voldoende voor een lage taartvorm (liefst met losse bodem) van 25 cm. Ik heb voor mijn cake zelfs een 30 cm vorm gebruikt.
amandel-kokos-cake-150x150 Amandel-Kokos cake
Amandel-Kokos cake
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Print Recept
Dit recept is voldoende voor een lage taartvorm (liefst met losse bodem) van 25 cm. Ik heb voor mijn cake zelfs een 30 cm vorm gebruikt.
Ingrediënten
Eenheden:
Instructies
 1. Doe alle droge ingrediënten samen in een kom en meng dit even goed door.
  amandel-kokos-cake-droog Amandel-Kokos cake
 2. Doe de eieren samen met de smaak extracten bij elkaar en roer dit met een garde even goed los.
 3. Voeg nu de lauwe gesmolten boter toe aan het eimengsel en meng dit met een garde goed door tot er een mooi glad mengsel ontstaat.
  amandel-kokos-cake-boter Amandel-Kokos cake
 4. Voeg nu de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer het geheel met een garde goed door tot een homogeen beslag.
  amandel-kokos-cake-beslag Amandel-Kokos cake
 5. Smeer de taartvorm goed in met boter en stort het beslag in het midden van de vorm. Doordat het belag vrij nat is zal het zich goed verdelen over de vorm. Bestrooi de bovenzijde royaal met geschaafde amandelen.
  amandel-kokos-cake-bakvorm Amandel-Kokos cake
 6. Bak de cake af in het midden van de oven op 180°C voor ongeveer 40 minuten in de 25cm vorm (35 minuten voor een 30 cm vorm). Doordat de cake vochtig blijft binnenin kun je geen gebruik maken van een satehprikker om te testen of de cake gaar is. Druk de bovenzijde van de cake licht in. Veert deze terug is de cake gaar. De kleur van de cake zal per oven verschilen. Dit kan van goudgeel tot bruin uitvallen.
 7. Laat de cake goed afkoelen alvorens te lossen.
Notities

Serveer deze cake koel met een toefje slagroom (eventueel gemengd met een beetje Amaretto) en/of licht bestrooid met poedersuiker. Beide kan natuurlijk ook..

Veel succes en eet smakelijk!

bonno-tr Amandel-Kokos cake

 

 

Deel dit Recept