Amandel-Kokos cake
Dit recept is voldoende voor een lage taartvorm (liefst met losse bodem) van 25 cm. Ik heb voor mijn cake zelfs een 30 cm vorm gebruikt.
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe alle droge ingrediënten samen in een kom en meng dit even goed door.
  2. Doe de eieren samen met de smaak extracten bij elkaar en roer dit met een garde even goed los.
  3. Voeg nu de lauwe gesmolten boter toe aan het eimengsel en meng dit met een garde goed door tot er een mooi glad mengsel ontstaat.
  4. Voeg nu de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer het geheel met een garde goed door tot een homogeen beslag.
  5. Smeer de taartvorm goed in met boter en stort het beslag in het midden van de vorm. Doordat het belag vrij nat is zal het zich goed verdelen over de vorm. Bestrooi de bovenzijde royaal met geschaafde amandelen.
  6. Bak de cake af in het midden van de oven op 180°C voor ongeveer 40 minuten in de 25cm vorm (35 minuten voor een 30 cm vorm). Doordat de cake vochtig blijft binnenin kun je geen gebruik maken van een satehprikker om te testen of de cake gaar is. Druk de bovenzijde van de cake licht in. Veert deze terug is de cake gaar. De kleur van de cake zal per oven verschilen. Dit kan van goudgeel tot bruin uitvallen.
  7. Laat de cake goed afkoelen alvorens te lossen.
Notities

Serveer deze cake koel met een toefje slagroom (eventueel gemengd met een beetje Amaretto) en/of licht bestrooid met poedersuiker. Beide kan natuurlijk ook..

Veel succes en eet smakelijk!

bonno-tr Amandel-Kokos cake