Bisquit met Espresso. Dé taartbodem voor mokkataarten.

Het recept voor bisquit met espresso dat ik nu met jullie ga delen is de perfecte taartbodem voor mokkataart. Ik heb deze een aantal dagen geleden gemaakt met mokka botercreme en overgoten met glans chocolade. De taart viel zo goed in de smaak dat de ontvanger meteen het recept wilde hebben.

De taartbodem heeft de volgende eigenschappen; de bisquit is een beetje compact maar toch heel luchtig. De bisquit voelt niet droog aan en leent zich uitstekend om met trempeersiroop of likeur te tremperen. Verder is hij goed te snijden en behoudt uitstekend zijn vorm. De toevoeging van espresso poeder in het recept geeft de bisquit een heel bijzondere smaak.

Ik ga deze bisquit met espresso zelf zeker nogmaals maken. Het is voor mij een blijver. Volgende keer ga ik in plaats van mokka botercreme deze eens combineren met mokka slagroom. En ik vraag mij af hoe deze bodem zou smaken met bijvoorbeeld advocaat.. Of met chocolade.. Of met hazelnoot…

 

Koffie-taartbodem-150x150 Bisquit met Espresso
Bisquit met Espresso
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Print Recept
Dit recept is genoeg voor 2 stuks 20 cm taartpannen van 5 cm hoog.
Koffie-taartbodem-150x150 Bisquit met Espresso
Bisquit met Espresso
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Print Recept
Dit recept is genoeg voor 2 stuks 20 cm taartpannen van 5 cm hoog.
Ingrediënten
Eenheden:
Instructies
 1. Doe de boter en de suiker samen in een kom en mix dit tot het licht van kleur en luchtig is.
 2. Meng in een aparte kom de karnemelk en de vanille extract door elkaar.
 3. Meng in nog een aparte kom alle droge ingrediënten met een garde goed door elkaar (bloem, bapoeder, espresso poeder, zout).
 4. Voeg de eieren toe aan de botermix en mix dit tot er een egale lichtgele massa is ontstaan.
 5. Doe nu de helft van de karnemelk en de helft van het bloemmengsel bij de botermix en mix dit goed maar rustig door. Voeg de de ander helft van de karnemelk en bloemmix toe en mix dit door tot er geen bloem meer te zien is.
 6. Verdeel het beslag gelijkmatig over twee stuks ingevette bakvormen van 20 cm. Ik heb in beide vormen nog een cirkel van bakpapier gelegd.
 7. Bak de kapsel af in het midden van de oven op 175°C voor ongeveer 40-45 minuten. Doe de test met de sateprikker om te zien of het kapsel klaar is.
  Koffie-taartbodem-oven Bisquit met Espresso
 8. Laat de bakvormen een paar minuten afkoelen en los dan de taartbodems op een rek en laat ze geheel afkoelen alvorens verder te verwerken. Laat het bakpapier zitten tijdens het afkoelen.
  Koffie-taartbodem-koelen Bisquit met Espresso
 9. Als laatste is dit een foto van de mokkataart die ik met deze bisquit heb gemaakt.
  Koffie-mokkataart Bisquit met Espresso
Deel dit Recept