Chocoladecake met echte chocolade

Vandaag was het een beetje triest weer. En wat beter dan chocolade om iemand uit een dip te halen? Dus even in de kasten neuzen of ik nog wat ingrediënten had voor iets met chocolade. En dat had ik inderdaad. Het is een chocoladecake geworden. Maar niet eentje met cacao er doorheen geroerd maar met gesmolten chocolade rechtstreeks in het beslag. Het resultaat is een cake die heerlijk zacht is binnenin maar wel eentje die heel lang in de oven moest staan…

chocoladecake-150x150 Cake met echte chocolade
Cake met echte chocolade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Print Recept
chocoladecake-150x150 Cake met echte chocolade
Cake met echte chocolade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Print Recept
Ingrediënten
Eenheden:
Instructies
 1. Doe de boter, de chocolade en de olie samen in een pan en smelt alles tot een vloeibare massa. Dit kan natuurlijk ook au bain-marie of in de magnetron. Maak de massa niet te warm want dan wordt de chocolade bitter. Net genoeg dat alles net gesmolten is.
  chocoladecake-smelten-600x450 Cake met echte chocolade
 2. Doe de eieren, de suiker en het zout samen in een kom en mix het geheel goed tot een schuimige massa waar de suiker goed in is opgelost. Het eimengsel wordt licht van kleur.
 3. Giet vervolgens het lauw-warme chocolade mengsel op de eieren en meng het geheel goed door met een mixer zodat er een luchtig geheel ontstaat.
 4. Zeef het meel over de massa en vouw dit voorzichtig door de natte ingrediënten zodat er zoveel mogelijk lucht in het beslag blijft.
  meel-zeven Cake met echte chocolade
 5. Stort het cake beslag in een ingevette en bebloemde vorm.
 6. Bak de cake af in het midden van de oven op 175°C voor 40 minuten.
 7. Na 40 minuten is de cake klaar. De binnenkant lijkt dan nog niet geheel gaar maar dat hoort zo.
 8. Laat de cake volledig afkoelen alvorens deze te eten.
Notities

Deze cake is best wel lekker. De zachte binnenkant is net geen gesmolten chocolade. Bak deze cake vooral niet gaar (50 minuten+) want dan is de cake droog.

Veel succes!

bonno-tr Cake met echte chocolade

 

 

 

Deel dit Recept