Van Cocossprits naar Kokossprits

Ditmaal een koekje dat je niet vaak meer tegenkomt. Namelijk de Kokossprits. Het recept komt uit het oude banketbakkers receptenboek van mijn vader. Daar wordt zelfs nog het woord Cocossprits in gebruikt. Het is al heel lang geleden dat cocos is veranderd in kokos.

Neemt niet weg dat het een heel lekker koekje is dat eigenlijk gewoon in de koektrommel thuishoort. Vandaar dat ik deze eens ben gaan maken. Het resultaat mag er zijn. Ze zien er mooi uit en ze smaken prima.

 

kokossprits-150x150 Kokosspritsen
Kokosspritsen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Print Recept
Porties
20 stuks
Porties
20 stuks
kokossprits-150x150 Kokosspritsen
Kokosspritsen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Print Recept
Porties
20 stuks
Porties
20 stuks
Ingrediënten
Eenheden:
Instructies
  1. Doe de zachte boter samen met de melk, de witte basterdsuiker en het zout in een kom en mix dit tot een luchtig geheel. De kleur wordt een stuk lichter.
  2. Voeg de patentbloem, het kokosmeel en de bakpoeder toe en meng dit goed door.
  3. Het resultaat moet een spuitbaar deeg worden. Ziet het mengsel er nog wat aan de droge kant uit voeg dan nog een scheutje melk toe tot het gewenste resultaat is bereikt.
    kokossprits-beslag-600x450 Kokosspritsen
  4. Spuit het deeg met een spuitzak op een met bakpapier bekleedde plaat in de vorm die je wilt. Ik heb in mijn recept gekozen voor rozetten, maar je kunt ook doppen spuiten of S'en.
    kokossprits-plaat-600x450 Kokosspritsen
  5. Bak de spritsen af in het midden van de oven op 170°C voor ongeveer 15 minuten tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.
  6. Plaats na het bakken de spritsen op een rooster en laat ze geheel afkoelen. De spritsen krijgen pas in deze fase hun krokantheid.
Notities

Heel lekkere koekjes die je zeker eens moet proberen. Misschien dat ik volgende keer eens de melk ga vervangen voor kokosmelk en het kokosmeel weg laat uit het recept. Veel succes!

Deel dit Recept