Een heerlijke pizzasaus met een magisch ingrediënt

Als je A zegt moet je ook B zeggen heb ik altijd geleerd… Dus in navolging van het recept van pizzadeeg nu ook een recept voor een rode pizzasaus die je op de pizza kunt smeren voor de topping er op gaat. Ik heb een saus gemaakt die ik persoonlijk heel erg lekker vind. Zelfs zo lekker dat er tijdens de bereiding al een laagje uit de pan verdween (en dat kwam niet alleen door het inkoken). Uiteindelijk heb ik voor het recept dat ik heb neergezet voor het pizzadeeg de helft van de saus gebruikt. De andere helft heb ik ingevroren voor de volgende keer. Ik ga zeker dit recept nogmaals maken maar dan laat ik het iets minder inkoken. Ik weet zeker dat hij samen met kleine gehaktballetjes hemels zal smaken over de spaghetti.

 

 

pastasaus-150x150 Pizzasaus
Pizzasaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Print Recept
pastasaus-150x150 Pizzasaus
Pizzasaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Print Recept
Ingrediënten
Eenheden:
Instructies
  1. Verhit de olijfolie en voeg de ansjovisjes en de knoflook toe. Smelt de ansjovisjes op matige hitte in de olie. Zorg ervoor dat de knoflook niet bruin wordt.
  2. Voeg de kappertjes toe en druk deze stuk.
  3. Voeg de lepel pizzakruiden toe en roer dat kort door zodat de geuren vrijkomen.
  4. Voeg nu de passata toe en breng het geheel al roerende aan de kook.
  5. Als de tomatensaus kookt breng dan de hitte terug zodat de saus nog net blijft koken.
  6. Voeg nu de suiker en het zout toe en roer dit goed door de saus
  7. Voeg chilipoeder en peper naar smaak toe.
  8. Laat de saus onder af en toe roeren indikken tot de gewenste dikte.
  9. Als de saus de gewenste dikte heeft is de smaak van de saus waarschijnlijk aan de zure kant. Voeg nu het magische ingrediënt ( de baking soda) toe. Voeg de halve theelepel baking soda (geen bakpoeder!) toe en roer dit goed door. Het zuur in de saus gaat nu reageren met de baking soda wat je kunt zien als bubbels die verschijnen. Blijf goed roeren tot de bubbels weg zijn (10-15 seconden) en proef de saus. Het zure uit de saus is verdwenen.
  10. De saus is nu klaar voor gebruik.
Notities

Deze saus heb ik echt in laten koken als saus om op een pizzabodem te smeren. Deze saus leent zich echter ook heel goed als saus voor over de pasta. Laat de saus dan gewoon minder inkoken.

Veel succes met het maken en eet smakelijk.

 

Deel dit Recept