Tiramisu taart
Voor de bereiding van deze taart is een stand-of handmixer wel zo makkelijk. Dit recept is ruim genoeg voor een taart van 20 cm rond.
Porties
10punten
Porties
10punten
Ingrediënten
voor de bisquit
voor de creme
voor de koffie trempeersiroop
overige ingrediënten
Instructies
voor de bisquit
 1. Doe de vier eieren en een kom en begin te mixen op de hoogste stand. Zodra het eimengsel begint te schuimen voeg je geleidelijk de suiker toe terwijl je het mengsel blijft mixen.
 2. Voeg het zout en het vanille extract toe en mix vervolgens het mengsel 10 minuten op de hoogste stand tot het verdrievoudigd is in volume. De kleur van het eimengsel is dan heel licht geel tegen wit aan.
 3. Zeef de gezeefde bloem samen met de maizena over het eimengsel en vouw het met een spatel goed door maar wel zo dat het uiteindelijke beslag zo luchttig mogelijk blijft.
 4. Vet een bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Stort het beslag in een ingevette vorm en verdeel het goed gelijkmatig.
 5. Bak de bisquit af op 170°C in het midden van de oven. De bisquit heeft ongeveer 30 minuten nodig. Doe de test met de satehprikker om te zien of de bisquit gaar is.
 6. Laat de bisquit na het bakken 5 minuten afkoelen en stort hem dan op een rooster. Laat de bisquit eerst volledig afkoelen alvorens verder te verwerken.
voor de creme
 1. Klop de 250 mililiter slagroom op met een klein gedeelte van de suiker. Klop deze door tot de slagroom goed stijf is. Zet deze weg in de koelkast.
 2. Doe de 200 gram roomkaas in een kom samen met de resterende suiker en mix deze glad en luchtig (duurt ongeveer 5 minuten).
 3. Voeg de roomkaas en de opgeklopte slagroom samen en spatel dit goed maar voorzichtig door tot een glad geheel. Zet het daarna weer terug in de koelkast.
de koffie trempeersiroop
 1. Maak 300 mililiter sterke koffie en los daarin 2 theelepels suiker op. Laat het afkoelen en voeg dan de rum toe aan de koffie.
het samenstellen van de taart
 1. Plaats de bisquit met de onderzijde naar boven en snijd de bisquit in drie plakken.
 2. Trempeer de onderste laag bisquit met de koffie oplossing en smeer daaroverheen een laag van de creme. Plaats de tweede laag bisquit hier bovenop en herhaal de stap.
 3. Trempeer de derde laag bisquit aan de gesneden kant en plaats deze met de getrempeerde zijde naar beneden op de 2e laag.
 4. Smeer nu de buitenzijde af met de creme en bezet de zijkant van de taart met chocoladevlokken.
 5. Bestrooi de bovenzijde van de taart met cacaopoeder. Om het raster op de bovenzijde te krijgen leg je een raster op de taart en bestrooi je de bovenzijde met cacaopoeder. Haal dan het raster rechtstandig en voorzichtig weg.
 6. Werk de taart af met wat rozetten van de creme en garneer af met amarenakersen.
Notities
 • indien je geen cakemeel hebt gebruik dan normale bloem met een beetje bakpoeder.

Heel veel succes met het maken van deze smakelijke taart.